25 Şubat 2014 Salı

Yumurta Salatasi

Yumurta ne guzel sey, ucuz, doyurucu, besleyici. Para suyunu iyice cektiginde aksam yemeginin en guzel kurtaricisi. Yumurta ile yapilan yemekler arasinda yumurta salatasi ilk akla gelenlerden degil saniyorum. Ancak benim en sevdigim yumurtali yemektir kendisi.

Degerli okuyucu, cok basit bir yemek bu. Yumurta kaynatip sogan dograyacaksin. On dakika suruyor toplamda yapmasi.

Onemli not: Icerdigi bol cig sogan sebebiyle yalniz yatanlar icin idealdir. Tum gece les gibi sogan kokacaginiz icin aksi hallerde oturma odasindan kendinize koltuk begenin.



Malzemeler:

  • 2 Yumurta (cok aciktiysan 3 yap sen onu)
  • 1 Sogan
  • Maydanoz (istedigin kadar)
  • Yarim limon
  • Zeytin yagi
  • Sumak
  • Pul biber
  • Tuz
Pisirme:

Pisirmelik bir durum yok, yumurtalari kaynatacaksin. Sana tek tavsiyem su, ketilda suyu kaynatip yumurtanin uzerine basarsan yumurtalarin catlama ihtimali yuksek. Ufak bir tencerenin icine soguk su dolur, icine yumurtalari birak. Sicaga abanma orta ateste kaynatmaya basla, kaynayinca kisiga al. Kaynarken tencerenin altindan yukselen balonlar yumurtalari saga sola firlatiyor, kiriyor yumurtalar hep. Cok abanma, hem enerji tasarrufu et. Aferin.

Hayir burada tencere icinde kaynayan yumurta fotografi yok. 

Yumurtalar kaynarken sogani soyup ortadan kes, yarim daire seklinde ince ince dogra. Sonra soganlari derin tabaga alip ustune sumak serp. Sumak konusunda bir olcu yok, sevdigin kadar koy. Abartmamakta fayda var elbet. Soganla sumagi elinle biraz ovarak karistir, cok bastirma soganlar yavsamasin. 


Bunun uzerine de ince kiyilmis maydanozu ekle,


Sonrasinda yumurtalarin pismesini beklemek gerekiyor. Ben iyi pismis sevdigim icin 10-12 dakika pisiriyorum. Hazir olunca yumurtalari da halka seklinde kes, ya da diklemesine kes iste nasil seviyorsan. Pul biber, tuz, limon ve zeytin yagini da bastin mi uzerine, oh. 


Bandir ekmegi, mis gibi.

Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder